torsdag 9 juli 2015

Budgivning

Budgivning är både roligt och inte roligt!
(Senaste tiden har utgångspriset (accepteratpris av köparen) här i Göteborg satts på 1 miljon under slutgiltiga köpesumman. Extremt hyckleri med sådana lockpriser!

Och riktigt spännande med budgivning och frustrerande. Frustrerande när nån budar över och när man inte har nån chans på ett objekt som ligger ute inom en rimlig kostnad. Vissa objekt försvinner också innan ordinarie visningar. Ibland gör juh mäklaren tjänstefel när de säljer objekt innan då marknaden är rätt het just nu.

Budningen kan kännas som en transportsträcka för att hamna på den nivån som det börjar bli osäkert. Många väljer att stå vid sidan av och ser var det landar. Vi har själva erfarenhet av att vinna en budgivning men budningen var som en marknadsundersökning för att kunna sälja huset till en vän så det blev rätt marknadsmässiga pris. Dock är jag osäker om vännen som fick köpa huset verkligen driver på en sån budningen när de vet innan att huset ändå ska gå till dem. 

Man kan juh snacka taktik och så men ofta så budar några till sitt lånelöfte eller gräns som man har satt innan. Blir juh så när räntorna är så låga som de är.

Taktiken ska nog inte vara att locka med utan få den andra budgivare att bryta jobbiga tak. Aldrig låta motstående budgivare sova på saken att ha det ledande budet. Då bli man mer emotionellt knuten till objektet. Farligt att flytta in, alltså möblera objektet.

En taktik kan vara att vara den som aldrig verkar ge sig om än med 5000 eller 50 spänn. Visa sin närvaro. Oavsett kommer det bli kostsamt för det kommer alltid hamna i ens egen smärtgräns eller över. Om det känns för mkt då är det där det kommer att landa. Å andra sidan får man tänka att om man sedan bor där en längre tid så kommer man räkna hem det förhoppningsvis. Och det kommer bli så mycket mer åtråvärt under ens tid att ta hand om det.

En annan taktik är att lägga accepteratpris eller över och ställa ett ultimatum om kontrakt samma dag.

Foto.. Ville mest visa hur fint ett visningsprospekt matchade in i våra soffkuddar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar