tisdag 17 juli 2012

FÖRBANNAD! därav bojkott

Jag startade en grupp idag på Facebook. Bojkotta Shell, gå med i den och sprid infon vidare: http://www.facebook.com/events/501639213195742/

Hej! Det krävs kraftfulla insatser för att stoppa klimatförändringen. När isen smälter i Arktis försvinner isbjörnarnas och andra arters livsmiljö. Olja och gasutvinning är andra hot mot den arktiska miljön som vi enkelt kan stoppa genom att bojkotta Shell (inte heller st1 för de hör ihop) , alltså inte tanka eller köpa något där.

FAKTA: Shell vill genomföra fem provborrningar norr om Alaska i Tjukterhavet och Beauforthavet och är den första oljejätten som väljer att målinriktat jaga efter en olja i arktiska vatten.

"- Kapplöpningen för oljan i Arktis är totalt oansvarigt och därför kommer vi att försöka stoppa den innan det är för sent. Det finns en mycket stor risk för oljeutsläpp i Arktis, och Shell själva medger att när en olycka väl inträffar så är möjligheten att sanera nära obefintlig. Shells resa mot norr är en katastrofkurs som vi kommer att göra allt vi kan för att förändra innan det är för sent," säger Therese Jacobson, arktisansvarig Greenpeace.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar